Ziemia Kłodzka jest nazywana „krainą pstrąga i lipienia” z racji licznego występowania tych gatunków ryb w krystalicznie czystych, górskich rzekach i potokach Kotliny Kłodzkiej.
Produkcja w EkoŁukta odbywa się w sposób tradycyjny, a wiele czynności w zakładzie wykonywanych jest ręcznie, bez udziału maszyn. Przyjazne środowisku przyrodniczemu metody produkcji połączone z najwyższej jakości surowcem pozyskiwanym z ekologicznych, regionalnych upraw i hodowli rolniczych decydują o wyjątkowości serów, jogurtów i twarogów naszego producenta.
W wyrobach mleczarskich marki EkoŁukta odnajdziemy tylko naturalne składniki nieskażone chemicznymi dodatkami, najwyższą jakość i pełne bezpieczeństwo oferowanych produktów potwierdzają nasze ekocertyfikaty.
Plantacja szparagów w Strzeganowicach obok Wrocławia jest nie tylko największa, ale i najstarsza na całym Dolnym Śląsku.
W sezonie zatrudnionych jest tam około 150 osób. Kiedyś sprzedawano szparagi głównie na eksport, teraz cieszą się coraz to większym powodzeniem także wśród rodaków.
BIO PLANET jest liderem rynku polskiego w zakresie produkcji i dystrybucji żywności ekologicznej. Firma od blisko 10 lat oferuje certyfikowane produkty ekologiczne.
W ofercie posiadają ponad 2.300 produktów, które zaspokajają potrzeby stale rosnącej liczby wymagających klientów zainteresowanych żywnością bio. Zdrowa żywność poddawana jest szczegółowej kontroli przez wyspecjalizowane jednostki certyfikujące żywność ekologiczną.
Dostarczają na rynek najwyższej jakości produkty ekologiczne pod własną marką Bio
POLSKIE EKO ZAGRODY powstały w 2013 roku. Są pierwszą przetwórnią i dystrybutorem tak licznego asortymentu drobiu ekologicznego jakim jest: indyk, kurczak, kaczka i gęś.
Wszystkie produkty są polskie i w 100% ekologiczne. POLSKIE EKO ZAGRODY są pod stałym nadzorem jednostki certyfikującej AGRO BIO TEST.
W Wańczykówce wytwarza się sery farmerskie z mleka krowiego i koziego, wyrabiane ręcznie, a wdrożony system HACCP zapewnia, że są one produkowane w zgodzie ze wszystkimi zasadami bezpieczeństwa.
Zakład Wasąg od początku swojego istnienia za cel brał sobie działanie w zgodzie z naturą. Dlatego też dokłada wszelkich starań, by tradycję połączyć z zachowaniem wszelkich procedur chowu ekologicznego.
Wieprzowina od naszego producenta posiada nadany przez Ministra Rolnictwa certyfikat Ekogwarancji, a sama firma oddalona jest od miejskich aglomeracji i otoczona roztoczańskimi Parkami Narodowymi.
Firma PPH Klimeko Bogusław Klimczak to mała firma rodzinna przetwarzająca mleko od 1995 roku: „Cenimy naturalność smaku, powrót do tradycji i prostoty wytwarzania. Dbamy o wysoką jakość produktów poprzez higienę produkcyjną, a opakowanie próżniowe jest bezpiecznym i naturalnym sposobem zwiększenia trwałości produktu.”
Nioski hodowane na wolnym wybiegu mają stały dostęp do świeżej roślinności, gniazdują wedle upodobania, mogą też bez przeszkód hasać po naturalnym wybiegu. Przede wszystkim jednak mają możliwość wieść godne, kurze życie. Dodatkowo jajka od szczęśliwych kur smakują wyśmienicie. Są wolne od antybiotyków i substancji chemicznych, które niekiedy podaje się kurom z chowu klatkowego.
Chrzan po wiejsku przyjechał do Was prosto z Kiełczygłowa, czyli kolebki hodowli chrzanu w Polsce.
Firma Sady Celmerów ma kilkudziesięcioletnią tradycję, którą kontynuuje już trzecie pokolenie. Obecnie gospodarstwo prowadzone jest przez braci Szymona i Jakuba Celmerów.
Rodzinne gospodarstwo rolne K. T. D. Skotniccy, położone we wsi Różanka, w Kotlinie Kłodzkiej, w Masywie Śnieżnika na Dolnym Śląsku.
793 707 936
Gruszka i Pietruszka to inicjatywa wynikająca wprost z naszych potrzeb, dlatego wkładamy w nią tyle serca. Narazie tylko
Dlatego do każdej skrzynki oprócz kilku kilogramów owoców, warzyw i artykułów pakowanych dołączone są też przepisy. Gruszka i Pietruszka to zdrowa żywność, którą po przyjściu z pracy możesz od razu wykorzystać - wybierasz przepis i szykujesz specjalnie przyszykowane potrawy z towarów prosto od rolnika. Wszystko jest w zestawie, potrzebujesz jedynie soli, pieprzu, oliwy do smażenia i miejsca do przygotowania obiadu czy kolacji. Staramy się tworzyć potrawy w taki sposóby, by były sezonowe, żeby nikt nie przegapił szparagów czy borówek.
Od początku ważna była jakość – zarówno produktów jak i przygotowanych przez nas przepisów. Chcemy, aby były nietuzinkowe, bo z polskich produktów oprócz dań tradycyjnych można przygotować całą feerię smaków z różnych stron świata. Mamy nadzieję, że nasz pomysł, nasze produkty przypadną Wam do gustu i będziemy razem wspierać miejscowych rolników, szykując przy tym restauracyjnej jakości jedzenie samodzielnie w swojej kuchni, z dostawą pod same drzwi.
W ofercie mamy trzy typy skrzynek. Wegetariańską, standradową i rodzinną, dostarczamy je co 2 tydzień. W przyszłości chcielibyśmy żeby zdrowa żywność docierała do Was co tydzień, ale na tą chwilę, jeszcze nie mamy takiej możliwości. Zapraszamy do zamawiania skrzynek prosto od rolnika.
Gruszka i Pietruszka - Zdrowa żywność Wrocław
Copyright © 2016 Gruszka i Pietruszka. designed by Coal Creative - agencja interaktywna